Advertisement

Hamsiköy Sütlacı / Adı 'Hamsiköy' ama Dünya böyle tanıyor! / Daha sulu kıvamda olmasının sebebi nişastasız yapılması.

Hamsiköy Sütlacı / Adı 'Hamsiköy' ama Dünya böyle tanıyor! / Daha sulu kıvamda olmasının sebebi nişastasız yapılması.. Hamsiköy sütlacı, trabzon'un hamsiköy yöresine özgü bir sütlaç türüdür. Hamsiköy sütlacı, karadeniz mutfağının en güzel tatlıları arasında yer almaktadır. Meşhur hamsiköy sütlacı metin usta lezzetin en doğal hali genişleyen ağımız ile sizlere lezzetimizi dağıtıyoruz. Nursel ergin mutfaktaki konuğu şef hasan türkgenç ile bugün hamsiköy sütlacı tarifinin yapımını gösteriyor. Isıya dayanıklı fırın kaplarına bölünür.

Pek çok kişi hamsiköy sütlacını evde hazırlayıp hazırlamayacağını merak ediyor. Şu tüm haber kanallarında çıkan sütlaç aklınıza gelmiş olmalı. Karadeniz lezzetiyle hamsiköy sütlacı nasıl yapılır? Ben sizlere hamsiköy sütlacının yapılışını anlatmaya çalışacağım, hamsiköy trabzon'a 47 km uzaklıkta maçka ilçesinin bir köyüdür. Üzerine 3 parmak çıkacak kadar su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar haşlanır ve tuz ilave edilir.

Hamsiköy ve Meşhur Sütlacı - Tatil ve Gezi Rehberi
Hamsiköy ve Meşhur Sütlacı - Tatil ve Gezi Rehberi from www.tatilvegezi.com
Bugün bizde hamsiköy sütlacı yapmak isteyen ama gerçek tarifini bulamayanlar için bu yazıyı yazmaya karar verdik. Süt ve pirinci geniş bir tencerenin içine alıp pişiriyoruz. Bu sütlacı hamsiköy' de yedim. Hamsiköy sütlacı tarifi i̇çin malzemeler. Orta ateşte ara ara karıştırarak kaynatılır. Daha sulu kıvamda olmasının sebebi nişastasız yapılması. Ayıklanmış pirinç yıkanır ve süzülür. Sütlacı, kâseleri yanm dolduracak şekilde paylaştırıp, soğumaya bırakın.

Isıya dayanıklı fırın kaplarına bölünür.

Başka bir tencere de sütü kaynatalım.kaynayınca şekeri ve tereyağını ilave. Yasemin.com ekibi olarak sizler için dillere destan olmuş hamsiköy sütlacını evinizde kolayca yapabileceğiniz pratik tarif ini araştırdık. Karadeniz lezzetiyle hamsiköy sütlacı nasıl yapılır? Ünü trabzon maçka'nın minik mahallesi hamsiköy'den başlayarak tüm dünyaya yayılan hamsiköy sütlacı evlerde bayram havası yaşatan çok lezzetli bir tatlı. Çok meşhur bir sütlaçtır kendileri. Çok sade ama tarifsiz bir lezzeti vardır. Kısık ateşte ara sıra karıştırılarak yaklaşık bir saat pişirin. Süt ve pirinci geniş bir tencerenin içine alıp pişiriyoruz. 2.5 litre süt 2 kahve fincanı pirinç 4 kahve fincanı şeker 1 yumurta sarısı. Hamsiköy sütlacı tarifi hamsiköy sütlacı tarifi, lezzetarifim.com'da sizlerle. Pirinç soğuk süte eklenip tencere ocağa alınır. Hamsiköy sütlacı tarifi i̇çin malzemeler. Özellikle hamsiköy sütlacı eşimin vazgeçilmezi.

Özellikle hamsiköy sütlacı eşimin vazgeçilmezi. Hamsiköy sütlacı, herkesin severek yediği türk mutfağımızın lezzetli sütlü tatlısı sütlaç her yöreye göre değişik şekillerde ve tarzda yapılmaktadır. Yapımı pratik olduğundan dolayı dışarıdan tatlı almak yerine evinizde kendiniz de yapabilirsiniz. Diğer bir tencerede pirince su ekleyip pişirelim. Sütlaç denilince ilk akla gelen.

Hamsiköy Sütlacı (Trabzon) - lezzetler.com
Hamsiköy Sütlacı (Trabzon) - lezzetler.com from lezzetler.com
Şu tüm haber kanallarında çıkan sütlaç aklınıza gelmiş olmalı. Hamsiköy sütlacı tarifi i̇çin malzemeler. Facebook'ta paylaş twitter'da paylaş whatsapp'da paylaş. Bu sütlacı hamsiköy' de yedim. Yumurta sarılarını güveçteki sütlaçlara pay ederek hafifçe karıştırın. Hamsiköy sütlacı tarifi yapılışı, hamsiköy sütlacı püf noktaları ve adım adım anlatımıyla sofra'da! Kolaylıkla hazırlanabiliyor olması sayesinde de canınız tatlı çektiğinde fazla kalorisi olmayan bu tatlı. Orta ateşte ara ara karıştırarak kaynatılır.

Kısık ateşe alınıp yaklaşık 1 saat kadar pişirilir.

Karadeniz'in enfes lezzetlerinden biri olan hamsiköy sütlacı tarifinin en mükemmel kıvamlısıyla karşınızdayız! Ben sizlere hamsiköy sütlacının yapılışını anlatmaya çalışacağım, hamsiköy trabzon'a 47 km uzaklıkta maçka ilçesinin bir köyüdür. Trabzon'un yöresel tatlarından hamsiköy sütlacı tarifi, mutfağım programında. Facebook'ta paylaş twitter'da paylaş whatsapp'da paylaş. Hamsiköy sütlacı için, öncelikle pirinçlerimizi ayıklayıp yıkadıktan sonra bir tencere de üzerini geçecek kadar su koyup pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirelim. @degisiktatlar 42.4 bin takipçi mehtap güzey özcan. Kısık ateşe alınıp yaklaşık 1 saat kadar pişirilir. Sütlaç denilince ilk akla gelen. Başka bir tencere de sütü kaynatalım.kaynayınca şekeri ve tereyağını ilave. Diğer bir tencerede pirince su ekleyip pişirelim. Geniş bir tencerenin içerisine bir miktar su koyduktan sonra hazırladığımız 1 kase pirinci suya ekleyip haşlayalım. Öncelikle sütü bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. İşte lezzetli hamsiköy sütlacı tarifi.

Yapımı pratik olduğundan dolayı dışarıdan tatlı almak yerine evinizde kendiniz de yapabilirsiniz. Dillere destan olan hamsiköy sütlacı nasıl yapılır? 2 litre çiğ süt 1,5 su bardağı pirinç 2 su bardağı su 1,5 su bardağı toz şeker 2 paket vanilya 2 yumurta sarısı. Pirinç soğuk süte eklenip tencere ocağa alınır. Yasemin.com ekibi olarak sizler için dillere destan olmuş hamsiköy sütlacını evinizde kolayca yapabileceğiniz pratik tarif ini araştırdık.

Niyazi Usta Hamsiköy - Gurme Restoran Rehberi | Gurmex.com
Niyazi Usta Hamsiköy - Gurme Restoran Rehberi | Gurmex.com from www.gurmex.com
Çok sade ama tarifsiz bir lezzeti vardır. Yapımı pratik olduğundan dolayı dışarıdan tatlı almak yerine evinizde kendiniz de yapabilirsiniz. Çok meşhur bir sütlaçtır kendileri. Yasemin.com ekibi olarak sizler için dillere destan olmuş hamsiköy sütlacını evinizde kolayca yapabileceğiniz pratik tarif ini araştırdık. Bugün bizde hamsiköy sütlacı yapmak isteyen ama gerçek tarifini bulamayanlar için bu yazıyı yazmaya karar verdik. Her zaman yaptığım sütlaçtan daha sulu bir kıvamda ve daha az pirinçle hazırlıyorum bu sütlacı. Hamsiköy sütlacı tarifi i̇çin malzemeler. Ayıklanmış pirinç yıkanır ve süzülür.

Üzerine 3 parmak çıkacak kadar su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar haşlanır ve tuz ilave edilir.

65 g pirinç (1/2 su bardağı). Daha sulu kıvamda olmasının sebebi nişastasız yapılması. Sütlacı, kâseleri yanm dolduracak şekilde paylaştırıp, soğumaya bırakın. Yapımı pratik olduğundan dolayı dışarıdan tatlı almak yerine evinizde kendiniz de yapabilirsiniz. Hamsiköy sütlacı için gerekli malzemeler hamsiköy sütlacı tarifi; Öncelikle sütü bir tencerede kaynamaya bırakalım. Geniş bir tencerenin içerisine bir miktar su koyduktan sonra hazırladığımız 1 kase pirinci suya ekleyip haşlayalım. Bugün bizde hamsiköy sütlacı yapmak isteyen ama gerçek tarifini bulamayanlar için bu yazıyı yazmaya karar verdik. Bugün sizlere çok sevilen sütlü tatlılardan hamsiköy sütlacı tarifi vereceğiz. Nursel ergin mutfaktaki konuğu şef hasan türkgenç ile bugün hamsiköy sütlacı tarifinin yapımını gösteriyor. Kısık ateşte ara sıra karıştırılarak yaklaşık bir saat pişirin. 2.5 litre süt, 2 kahve fincanı pirinç, 4 kahve fincanı şeker, 1 yumurta sarısı. Şu tüm haber kanallarında çıkan sütlaç aklınıza gelmiş olmalı.

Hem hafif olması hem de lezzetli olması sebebiyle trabzon'un yöresel tatlıları arasında en bilinen tatlardan biridir hamsik. Hamsiköy sütlacı trabzon'un en tanınan lezzetlerinin başında gelir.

Posting Komentar

0 Komentar